Op 30 mei -1942 crashed een Wellinton.-1c neer 

6nd Willemspolder-Dinteloord

Crew:
W.A. Fullerton-piloot-25 jaar     

L.J.Tait- navigator, 25 jaar +

R.M.Sanders boordschutter 25 jaar +

R.A.Armstrong boordschutter 23 jaar +

J.K. Napier radio telegraaf en schutter - +

Geen overlevenden Armstrong was Canadees.De andere 4 waren Brits .

We zullen vertellen wat wij weten van de bemanning van de Wellington.

William Arthur Fullerton. Hij was 25 jaar en piloot van de Wellington .

Hij was zoon van Nellie en Williams Fullerton uit London en getrouwd met Cora Eileen Fullerton eveneens in dienst van de R.A.F. Zij hadden geen kinderen .Fullerton had nog 1 zuster Pamela William Fullerton . William stond bekend als een geweldige piloot .Hij had een sterk karakter en kon goed piano spelen .Kort na zijn dood is zijn vrouw hertrouwd.

Tot 1982 verscheen elk jaar op zijn verjaardag een kort bericht in de Daily Telegraph Namens zijn moeder en zuster .

Reeds in 1940 vloog William als piloot van een tweemotorige Whitley bommenwerper . Later is hij als instructeur overgeplaatst naar 22 O.T.U.basis Wellesbourne Mountford .Vanaf deze basis is hij met 13 andere toestellen opgestegen voor zijn laatste vlucht op 31 mei 1943 . 

Leonard James Tait 

eveneens 25 jaar oud ,hij was de navigator .Hij was de zoon van Evelyn en Leslie Tait,afkomstig uit Ferring in graafschap Sussex . Leonard werd op 16 februari 1917 geboren in Canada en hij nog een jongere broer die tijdens een lucht gevecht boven London is gesneuveld . Leonard was reeds in 1940 op de basis Wellesbourne Mountford gestationeerd.Hij was daar instructeur . Zijn verloofde June was eveneens bij de R.A.F. ze zijn op 13 november 1940 getrouwd. June was zwanger van hun zoon toen Leonard omkwam in Dinteloord.

 Ronald Malcolm Sanders ,was ook 25 jaar oud en sergeant .Hij was de zoon van Mildred en Albert Sanders ut Bexley in het graafschap Kent . Hij had een jongere broer John en een zuster Marjorie.John was bij de marine [royal navy] 

Ronald was werkzaam bij de electriciteits centrale, bij het uitbreken van de oorlog is hij gelijk in dienst gegaan.Hij ging bij de lucht macht in de hoop om piloot te worden maar wed boord schutter. Hij is bij missie's geweest in Egypte,noord Afrika en England. In england werd hij geplaatste op  Wellesbourne Mountford en als instructeur benoemd . Hij had gedacht geen vluchten meer te hoeven maken boven vijandelijk gebied maar hij werd toch voor de 1000 Bommenwerpers aanval opgetrommeld. Tragisch was dat zijn zuster die ook in dienst was,vlak voor de missie nog een afspraak wilde maken met hem om hem nog eens te zien. De basis was echter totaal afgesloten niet niet toegankelijk. Ze hebben elkaar nooit meer gezien.

Robbert Alfred Armstrong Was sergeant en 23 jaar oud ,zoon van Mary en William Armstrong uit Toronto Canada . Robert was getrouwd en had 1 zoon geboren op 11 maart 1940" Bruce Wilfred".

Zijn vrouw is wel hertrouwd ,verdere informatie is ons nog niet bekend .

 John K.Napier was de radio telegraphist annex boord schutter .

Van deze jongen weten we alleen dat hij getrouwd was en dat zijn familie leden in 1946 zijn graf hebben bezocht . Zijn familie heeft jaren alleen geweten dat hij vermist was en pas in 1945 te horen kreeg dat hij omgekomen was .

 

Foto's van de crashsite.

Een foto van de crash site op 30 mei 1942.Het is duidelijk wat een impact een crash heeft 

 

Hieronder een publicatie van Corin Gelderblom over de Wellington.