A.J.Thelen was de co piloot van de B17 welke is gecrashed in de Willemspolder 5 april 1943.

Thelen was voor de crash gesprongen uit de B17 met een parachute.

Hij was in een sloot neer gekomen .Kort daarna is hij aan gehouden door een politie agent op de fiets .Deze heeft Thelen overgeleverd aan de duitse bezetters.

Thelen werd overgebracht naar Amsterdam waar hij werd ondervraagt over zijn squadron en vlieg route's .

Na een paar dagen op water en brood is Thelen naar Frankfurt over gebracht .Daar weer op water en brood ,en weer ondervragingen.

De Duitsers hadden geen succes . ze probeerde het nog door een rode kruis medewerker binnen te sturen met wat zoete lekkernijen .Maar ook dit werkte niet . even later kwam de rode kruis medewerker in uniform weer de cel binnen . Het bleek dat de informatie voorziening goed werkte bij de Duitsers want ze wisten toen alle informatie al die ze nodig hadden .Daarom hoefde Thelen niet meer ondervraag worden .hij werd over gebracht naar Zalan in Polen een krijgs gevangenen kamp. Stalag 3 daar heeft Thelen tot 29 februari 1945

gezeten. Daarna moesten de krijgsgevangenen in speed mars voor de Duitse troepen uit  marcheren ruim 80 km ver in 3 dagen.En dat in temperaturen onder nul .De Duitsers gingen op de vlucht voor de naderende Russen.

Toen werden ze in een troepen truck vervoerd naar Moosburg een kleine 50 km van Múnchen.Op 29 april werden ze bevrijd door de Amerikanen.

Thelen met zijn crew waar hij mee vloog voor zijn laatste missie. Om onduidelijke reden werd hij bij een nieuwe crew geplaatst .

Dhr A.J.Thelen in 2015 in Polen bij de 70 jarige herdenking van kamp Stalag 3 

Dhr A.J.Thelen is in 2017 overleden op 91 jarige leeftijd