Duits troepen vliegtuig neergehaald door Nederlands lucht afweer nabij Moerdijk.

In het begin van w.o. 2 begon het met steun van franse troepen .

Meidagen 1940
De gevechtshandelingen bleven in de meidagen van 1940 in de gemeente Dinteloord en Prinsenland beperkt. Uit het boek L‟armee Giraud en Hollande blijkt, dat een Franse verkenningseenheid door Dinteloord heen is getrokken, met als doel om het stroomgebied van de Dintel vast te stellen.

 

De Duitse invasie op 12 mei 1940 bij de moerdijk brug .De brug werd verdedigd door 500 Nederlandse militairen.

1940 eerste bombardement in Dinteloord 1 dode te betreuren

Het eerste slachtoffer in dinteloord.*october 1940.

 

Ons West Brabant blikt de komende weken terug naar de bevrijding van 75 jaar geleden. Dit doen door middel van een aantal mini-documentaires over hoe onze streek is bevrijd in het najaar van 1944. Deze mini documentaire volgt de gronologische volgorde hoe de bevrijding is verlopen. De vrijwilligers van Ons West Brabant werden hierbij ondersteund door militair historicus Johan van Doorn. In de eerste aflevering kunt u kijken naar de bevrijding van Wuustwezel tot aan de Mark. Hierin laten we de volgende plaatsen op volgorde zien: Wernhout, Achtmaal, Zundert, Rijsbergen, Etten-Leur en tot slot Oudenbosch. 
 
 

 

 

 

 

 

Ons West Brabant blikt deze weken terug naar de bevrijding van 75 jaar geleden. Dit doen door middel van een aantal mini-documentaires over hoe onze streek is bevrijd in het najaar van 1944. Deze mini documentaire volgt de gronologische volgorde hoe de bevrijding is verlopen. De vrijwilligers van Ons West Brabant werden hierbij ondersteund door militair historicus Johan van Doorn. In de tweede aflevering kunt u kijken naar de bevrijding van Oud Gastel tot aan Klundert. Hierin zijn de volgende plaatsen en een aantal getuigenissen in beeld gebracht: Hoeven, Oud Gastel, Stampersgat, Standaarbuiten, Fijnaart, Zevenbergen en Klundert.

Ons West Brabant blikt deze weken terug naar de bevrijding van 75 jaar geleden. Dit doen door middel van een aantal mini-documentaires over hoe onze streek is bevrijd in het najaar van 1944. Deze mini documentaire volgt de chronologische volgorde hoe de bevrijding is verlopen. De vrijwilligers van Ons West Brabant werden hierbij ondersteund door militair historicus Johan van Doorn.

Een tank aan de Dinteloordse weg in Steenbergen